Sunday, July 29, 2007

bulan yang cantik

Bulan yang cantik
Hati yang perit
Jiwa yang tersepit
Kepala yang sakit..

Wednesday, July 25, 2007

revolusi minda antarabangsa

Revolusi Minda Antarabangsa by Kluk Kluk Adventure
Album : Revolusi Minda Antarabangsa
Genre : Ska

Hari-hari ku menanti khabar
Institusi penuh erti
Revolusi minda antarabangsa
Kenapa masih belum terjadi

Pembunuhan kesusahan bagai penyakit
Ku perlukan doktor hati
Untuk baiki minda bangsa ini
Marilah bangun dari kerusi

Hari-hari ku menanti khabar
Institusi penuh erti
Revolusi minda antarabangsa
Kenapa masih belum terjadi

Tahukah kau erti cinta bangsa
Sedarkah kau erti tulus hati
Sudikah kau meluhurkan janji
Kenal erti hidup ini

Pembunuhan kesusahan bagai penyakit
Ku perlukan doktor hati
Untuk baiki minda bangsa ini
Marilah bangun dari kerusi

p/s - sila ketik manual pada konsesi pemain untuk mendendang lagu.pemain seperti tidak automatis lagi.harap kaget.

Tuesday, July 24, 2007

jerawat(versi peperiksaan)

Satu jerawat matang muncul di tepi dagu(jangan kira!)
Satu lagi muncul di tepi dahi(jangan kira la!)
Kali ini jerawat biasa
Dan satu lagi di bawah anak rambut(jangan kira la,tak reti bahasa ke?!)
Dan ini bukan yang biasa




Ini jerawat dosa..

p/s-jangan tanya makna.aku sendiri tak tahu.tetiba datang ilham tulis benda ni.

Saturday, July 21, 2007

batas kata

Dalam keterbatasan kata
Terlukis ruang tak terjangkau bicara..

Ruang tangis tanpa sedu sedan...

sendiri

Sendiri gaul
Sendiri tala
Sendiri layan
Sendiri gila...

Monday, July 16, 2007

puncak ketinggalan

Ayat klise yang kau laungkan
Penat kami kedengaran
Slogan yang kau calonkan
Perit kami sahut-sahutan

Dan dalam pengertian
Kami nanti-nantikan
Kau memuncak tak ketinggalan

Thursday, July 12, 2007

bintang

Temani aku
Mencari bintang
Lorongi aku
Ke sinar bintang
Temukan aku
Dengan bintang segar

melihat bintang

Melihat Bintang by Hafiz Hamidun
Album: Hafiz Hamidun(2007)

Bila mentari menyinar
Ku rasa bahangnya membakar
Bila mentari tunduk ke bumi
Ku rasa diri ini sunyi
Tiada teman,seorang diri

Dalam kepekatan malam
Ku lihat ada bintang-bintang kecil
Turut bersama

Indahnya ciptaan Tuhan
Pada yang mahu memikirkan
Rahsia segala yang tercipta
Tersembunyi pada kurniaan rahmatNya

Di sebalik terang sinar suria
Ada yang buta melihat dunia
Namun pada malam yang gelita
Ada insan yang terus berdoa

Genre: World Music
Lagu & lirik:Hafiz Hamidun
Susunan & 'mix'ing:Greg Henderson
Gitar:Greg Henderson
Percussion:Byrd
Clarinet:Yusran

Sunday, July 8, 2007

ayah tak pernah

Ayah tak pernah marah
Bila kawanku entah sesiapa
Tapi abah selalu pesan
Pilih kawan cermat-cermat..

Saturday, July 7, 2007

kebelakangan..

i
Kosong satu
Kosong dua
Kosong tiga

ii
Satu kosong
Dua kosong
Tiga kosong

Wednesday, July 4, 2007

lalang

Jangan jadi lalang.

p/s - maaf kawan.kacau kau waktu tak tenang.tapi terima kasih.ajar aku benda baru.lalang tu perkataan lawan bagi laling(pelat bg darling)..huahaha..

Sunday, July 1, 2007

julai

i
Jeff Ooi kata nak semua bangsa di Malaysia disatukan.Bahasa dan pakaian juga disamakan.Maka,jadilah kita bangsa Malaysia yang punya bahasa Malaysia dan pakaian Malaysia sahaja.Kalau terjadilah idea dia tu,bahasa mana dan pakaian manalah agaknya yang akan jadi pilihan,ek?Ada 'pros' dan 'cons' di situ.
Dan alang-alang semua sama,agama pun akan disamakan agaknya.

ii
Ini adalah kesinambungan dari hasil 'meeting'(Intan Rogayah panggil 'dating').

PERHATIAN!
LUTUT 'SPARE PART' BELUM DIJUAL DI PASARAN TERBUKA.
HARAP MAKLUM.